Musikalen 9 to 5 – nu i Trollhättan


Teater Endorfin välkomnar publiken till årets musikal i Trollhättan
Premiär 19:e oktober på Hebeteatern (Folkets Hus).

Att jobba 9 till 5 kan vara tråkigt, långsamt, enformigt och alldeles, alldeles… ja alldeles underbart! Åtminstone om man ser jobbet i ljuset av Dolly Partons fantastiska broadwaymusikal “9 till 5”. Med den populära 80-talsfilmen och inte minst låten “9 till 5” som förlaga, har Dolly skapat en musikal att känna igen sig i med arbetsplatsens småprat, skvaller, kärlek och orättvisor som ram för handlingen. Långt innan “me-too” såg Dolly också problemet med män som i olika sammanhang kränker kvinnor.

Musikalen gör upp med sexism, maktstrukturer och orättvisor då tre kvinnor på det anrika New York-företaget “Consolidated Industries” får nog av herrklubbens, och inte minst chefens mr Harts usla ledarskap. Med massor av humor och Dolly Partons fantastiska låtar är musikalen redan en tidlös klassiker – en klassiker, som i svensk version, Teater Endorfin ger publiken en unik chans att få ta del av.

Premiären sker på Folket hus i Trollhättan den 19 oktober och följs av 5 ytterligare föreställningar. Biljettförsäljningen pågår för fullt till en helkväll som rymmer 2 timmars musikal, mat och dryckesmingel i pausen. Samla vänner och bekanta och boka biljetter till en kväll som garanterat kommer att lysa upp höstmörkret. Och tycker du att jobbet mellan 9 till 5 inte är alldeles underbart och behöver piggas upp?

Då räknas det säkerligen som kompetensutveckling och personalvård att köpa biljetter till ett vitaminpiller i musikalform en höstkväll när det kan behövas som allra mest! Välkomna!


Som London – fast i Trollhättan